Gudstjeneste under Guds åbne himmel

Flere end 500 deltog i friluftsgudstjenesten 2. påskedag – klik på billedet for at se stor udgave
_____________________________________________________________________________________
Med friluftsgudstjenesten 2. Påskedag på amfiscenen i Bregninge, indkasserede Kalundborg provsti og de medvirkende sogne en solid succes. Flere end 500 deltog i gudstjenesten, som tiltrak folk fra alle dele af kommunen.

Det var første gang provstiet holdt fælles frilufts-gudstjeneste, og en afgørende faktor for succes med et sådant arrangement er selvfølgelig vejret, men når 11 præster beder om godt vejr, så virker det åbenbart.  Det var i hvert fald det smukkest tænkelige forårsvejr, og det lokker jo folk til udendørs aktiviteter, og skaber en positiv og afslappet stemning.

Det var herligt at se så mange præster deltage aktivt i gudstjenesten, ligesom organister, kirkesangere og børne- og voksenkor fra mange af de deltagende sogne, alle ydede et smukt bidrag til en uforglemmelig påske-oplevelse – og indkasserede velfortjente klapsalver.

For mange var det også første gang de oplevede amfiscenen, og som en af deltagerne sagde: ”Det er da super, at et menighedsråd kan finde på at lave et amfiteater, og så er det jo helt oplagt også at bruge det til gudstjeneste”.
Og  en tidligere spejderleder som gennem årene havde været med til mange store friluftsgudstjenester, sagde efter gudstjenesten, at den havde været i kategori med de bedste af slagsen, især fordi så mange præster, ansatte og frivillige tog aktiv del i arrangementet.

Folk havde da heller ikke travlt med at komme hjem efter gudstjenesten. Mange benyttede lejligheden til at hilse på bekendte, nyde de smukke omgivelser og en hygge sig med medbragt kaffe.

Både for dem som deltog og for dem som ikke nåede frem, må vi håbe at friluftsgudstjenesten bliver gentaget næste år – og at vejret bliver lige så smukt som denne skønne forårsdag.

De 8 medvirkende præster  ved nadveren. Fra venstre: Christina Morsing (Bregninge-Bjergsted-Alleshave), Kirsten Esbjerg (Reerslev), Helga Tidemann Jensen (Aarby(, Morten Pedersen (Vor Frue), Eivind Palm (Føllenslev-Særslev-Nekselø), Ulrik Vestenaa (Nyvang), Kirsten Arngod Nielsen (Drøsselbjerg-Kr.Helsinge-Reersø) og Jørn Noe (Finderup).
Derudover medvirkede præsterne Sanne Bojesen (Viskinge-Aunsø) Ernest Walther Andersen (Røsnæs) og Helle Brink (Raklev).
Tekst og fotos: Viggo K. Pedersen